Zonder financiële buffer kunnen opstarten dankzij Kozijnbouw

Aan het woord zijn Tim Kremer ( 33 ) en Maarten Pomper ( 38 ). Samen eigenaar van Eco Control uit Hengelo ( OV ) sinds 2020: “In 2020 zijn we samen naar de Kamer van Koophandel gegaan om Eco Control in te laten schrijven. Het was zowel een bijzondere als spannende dag voor ons, want we begonnen zonder financiële buffer. Wat we wel hadden, was heel veel positieve energie en vertrouwen!”, begint Tim te vertellen.

Ervaring met verduurzaming

Maarten haakt in op Tim: “We hebben allebei een commerciële achtergrond in de sector van verduurzaming. Daarnaast zijn we ook allebei opgegroeid in een ondernemersgezin. Dat scheelt natuurlijk al, hé. Tim en ik kwamen elkaar al regelmatig tegen. We hadden snel een klik, wat leidde tot een goede vriendschap. Oftewel meteen een goede basis om onze eigen onderneming te starten. Alles wat we hebben opgebouwd, is vanaf nul. Dankzij de steun van onze ouders, familie en vrienden is het wat het nu is. Dat is hard werken, maar enorm leuk.”

Goed nagedacht over onze positionering

De werkbussen van Eco Control zijn inmiddels een bekend gezicht op straat. Als je in Hengelo, Enschede of op de A1 richting Amersfoort rijdt, kom je de busjes regelmatig tegen. “Onze bussen zijn antraciet en ons logo is groen. Dat moet wel opvallen!”, vertelt Tim met een grote glimlach, “Daar hebben we goed over nagedacht in onze positionering. We leveren kwaliteit, zijn klantvriendelijk en onze producten zijn duurzaam. Dat is wat we wilden uitstralen en dat is gelukt.”

Zuinig op onze monteurs

Maarten vertelt dat het in deze tijd heel lastig is om goede monteurs aan het bedrijf te binden. “Zij zijn voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de kwaliteit die we willen leveren. Die lat ligt heel hoog voor ons allemaal. Gelukkig hebben we een goed team van monteurs. Daar zijn we dan ook heel zuinig op. Het zijn vakmensen met oog voor kwaliteit en voor de klant. Onderling gaan we informeel met elkaar om. Daarom sluiten we de week altijd gezellig af met een koud biertje op de zaak.”

De waarde van Kozijnbouw voor Eco Control

Tim begint te lachen: “Nu wil je het zeker hebben over hoe goed onze samenwerking met Kozijnbouw bevalt of niet? Man, die is echt bijzonder! Onze eerste opdracht binnen Eco Control was een grote woning in het centrum van Utrecht. Ik weet het nog als de dag van gisteren. We hadden zoiets van oké, we hebben onze eerste opdracht en nu…? “

We waren gelukkig al bekend met Kozijnbouw en om die reden hebben we hen gebeld. Direct langskomen voor een gesprek was geen probleem. Zelfs meteen op directieniveau, wat wij heel bijzonder vonden. De eerste vraag die ons werd gesteld was: ‘Wat heb je nodig om je eerste opdracht uit te voeren?’. Nadat we het hier uitvoerig over hebben gehad, kregen we te horen dat Kozijnbouw ons wilde helpen. Ze gaven ons, bij wijze van uitzondering, speciale voorwaarden om de opdracht uit te voeren. Daar zijn we heel dankbaar voor”, aldus Tim.

250 projecten en verder met Kozijnbouw als leverancier

“We zijn nu 2 jaar en 250 projecten verder. Daar zijn we best trots op. De flexibiliteit in de samenwerking met Kozijnbouw is mede verantwoordelijk voor dit succes. Maar waar we eigenlijk het meest trots op zijn, is de tevredenheidsscore van onze klanten. We krijgen veel complimenten over het werk wat we leveren. Een klant was zo tevreden dat we zijn uitgenodigd voor een BBQ. Leuk, hé?”, zegt Tim met een grote lach op zijn gezicht.

Wij zijn Eco-Control!

Een vakbekwaam, uiterst gemotiveerd en enthousiast team van dynamische mensen die transparante en korte communicatielijnen hanteren. Dit werkt in uw voordeel, geloof ons…

Twee peilers

Wij schreven het al, korte heldere communicatielijnen, als voordeel voor u. Dit betekent dat wij snel en flexibel kunnen acteren. Dit bespaart u tijd en veelal dus ook kosten. Onze adviezen zijn scherp, vakkundig en helpen u met uw vraagstuk omtrent kunststof kozijnen.

De tweede peiler is dat wij uitsluitend voor TOP kwaliteit gaan en precies om die reden werken wij met de kozijnen van het merk “Schuco”, de marktleider op dit gebied. Hieronder leggen wij uit waarom Schuco.

Nieuwste generatie kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen van Schuco zijn al decennia lang de meest verkochte kozijnen in heel Europa. Dat komt doordat Schuco als geen ander steeds de markt een stapje voor is. Schuco is een zeer innovatief merk dat veel geld in ontwikkeling steekt van haar product.

Daardoor worden Schuco kozijnen vaak gebruikt voor zowel de particuliere markt als ook voor de zakelijke markt. Steeds meer architecten en aannemers zorgen dat ze gebruik maken van de meest veilige en beste kunststof kozijnen. Vooral als het op duurzaamheid aankomt zijn Schuco kozijnen de meest geschikte kozijnen om aan te schaffen.

Zo zijn de kozijnen van Schuco als eerste gemaakt met de echte houtlook verbinding. Een haaks geprepareerd profiel dat niet van hout te onderscheiden is. Deze profielen kunnen ook nog voorzien worden van een houtnerf, die als het ware op het kozijn gebrand wordt. Isolatie-schuco-kunststof-kozijnen

Daardoor kiezen steeds meer mensen voor de kwaliteit van Schuco als ze nieuwe kunststof kozijnen willen aanschaffen.

Verschil tussen Schuco en andere merken?

Ondanks dat aan het uiterlijk niet veel onderscheid te ontdekken valt, zitten er toch wel aanzienlijke verschillen aan de diverse merken kunststof kozijnen welke in omloop zijn. Zo is de stalen kern die in het kozijn zit nogal afwijkend bij elk merk.

Stalen kern

Schuco heeft een gepatenteerde kern van 1,1 milimeter gegalvaniseerd staal. Dat is uniek en daarmee kenmerkt Schuco zich al in de markt. Daarbij zijn de Schuco profielen makkelijk en mooi strak af te werken aan de binnenkant, door het gebruik van een gleuf waarin de afwerklatten komen. Zo wordt er naadloos en onzichtbaar afgewerkt.

Kleurvastheid

Verder maakt Schuco geen gebruik van weekdelen waardoor kleurvastheid kan worden gegarandeerd. Ook dit is zeer onderscheidend ten opzichte van andere kunststof kozijnen.

Hoogste isolatiewaardes

Schuco is niet alleen steviger, maar ook duurzamer. Zo heeft Schuco van alle kunststof kozijnen de hoogste isolatiewaardes. Deze liggen ver boven de norm. Nemen we nog het kwalitatief hoogstaande originele Schuco beslag mee in de vergelijkingen, is ook dit bovengemiddeld goed.

Voordelen kunststof kozijnen

  • Kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden.
  • Moderne kunststof kozijnen zijn voorzien van HR++ beglazing glas. Dit scheelt in stookkosten en energieverbruik.
  • Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur (ongeveer 50 jaar).
  • Kunststof kozijnen zij recyclebaar waardoor het materiaal weer opnieuw gebruikt kan worden.
  • Hedendaagse kunststof kozijnen zijn milieuvriendelijk.
  • Kunststof kozijnen zijn brandvertragend.
  • Bieden preventie tegen inbraak.
  • Geluidsisolerend.

Kies voor de beste kwaliteit en isolatie

Schuco kozijnen worden verzwaard met staal. Dit zorgt voor extra stabiliteit, vormvastheid en een zéér lange levensduur. Doordat Schuco kozijnen voorzien zijn van meerkamer profielen wordt er een stilstaande luchtlaag gecreëerd. Deze luchtlaag zorgt voor een hoge mate van geluids- en warmte isolatie in uw woning. Standaard worden de kunststof kozijnen voorzien van HR++ glas en bijpassende horren. Natuurlijk vindt levering van de Schuco kozijnen plaats conform de richtlijnen van de hedendaagse keurmerken zoals o.a. KOMO, SKG**, en het PolitieKeurmerkVeiligWonen.doorsnede kozijnprofiel

Schuco kozijnen staan garant voor kwaliteit en vele jaren wooncomfort. Schuco kozijnen mogen dan ook met recht één van de marktleiders van Nederland genoemd worden. Zoekt u kunststof kozijnen waar u geen onderhoud aan heeft? Kozijnen die voor een complete nieuwe en frisse uitstraling van uw woning zorgen? Dan hoeft u niet meer verder te zoeken. Schuco kozijnen hebben het kozijnprofiel dat u altijd al gezocht heeft! Benitech is officieel leverancier en producent van de bekende merken en al jarenlang de betrouwbare partner voor de aanschaf van kunststof Schuco kozijnprofielen, zoals het nieuwste profiel: de Schüco LivIng Variant. De kozijnen zijn leverbaar in een breed kleurenscala en zijn zeer onderhoudsarm. Kunststof kozijnen zijn namelijk makkelijk schoon te maken wat water en een klein beetje zeep.

Schüco LivIng Variant

Het toekomstgerichte raam-, deur- en schuifsysteem LivIng is een twinsysteem met een unieke afdichtingstechnologie. “Het wordt steeds belangrijker om energie neutraal te bouwen en dit vraagt uiteraard ook om nieuwe standaarden wat betreft kozijnen op het gebied van comfort, veiligheid, energie-efficiëntie, design en functionaliteit. Om die reden heeft Schüco een 7-kamersysteem ontwikkeld met aanslagdichting.”

Schüco-LivIng-Variant-naast-CT70-Accent

Voor iedere woning een passend kozijn
Eco-Control heeft voor iedere type woning een passend kozijn. Het 112 millimeter diepe Schüco kozijnprofiel met het Hollands Accent (CT70 Accent, ook wel ‘neusje’ genoemd) blijft. Als aanvulling zijn er twee profielen die 120 millimeter diep zijn: het Hollands Blok (Schüco LivIng Variant, 6 graden) en het Hollands Facet (Schüco LivIng Variant, 15 graden). Het is maar net welke uitstraling het beste bij een woning past. Schüco LivIng Variant zorgt voor een aanzienlijke verbetering van isolatie waardes en een verduurzaming van de eigen woning, zeker in combinatie met glaskeuze. Hoe dieper het profiel hoe dikker glas erin past en dus uitermate geschikt voor triple beglazing. Een groot voordeel met het oog op duurzaamheid in bouw en renovatie.

Onderhoudsarme kozijnen in 150 kleuren
Het is de kunst mee te bewegen met de wens van de klant. Steeds vaker worden er kunststof kozijnen in kleurvarianten gevraagd en inmiddels ligt het aanbod al op 150 varianten wat betreft in kleuren en mat-, metallic- en houtstructuren. Tevens kunnen kozijnen zowel in verstek als in de rechte hoek verbinding (Hollandse Hoek®) en op basis van profielkeuze gemaakt worden.

Aantal voorbeelden

Hieronder hebben wij een bescheiden aantal praktijk voorbeelden van de Schuco Kunststof Kozijnen geplaatst. Vraag ons naar meer toepassingen en voorbeelden.